18 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

От пощата на Peshteraprim

More ot mechti 1

Пещера. Здравейте,

Автор съм на български роман със заглавие „Море от мечти“, който е по книжарниците от края на април. Написах го, защото на пазара лисват романи с красиви български локации и защото вярвам в смисъла на книгата. Ще я разпространя безплатно в български библиотеки в чужбина. Надявам се „Море от мечти“ да вдъхнови българи в чужбина да се върнат обратно. Както и хора от България да не заминават навън. Като късче към „зърно за посева“, за което говори Шекспир в Сонет 14.

Лека и многопластова, забавна и смислена, книгата ухае на лято и се чете на един дъх. Отвежда ни на любими български локации, оваляни в дъха на рози и песента на щурчета, и сменя пред нас като на калейдоскоп Несебър, Созопол, Велека, селца в Струмската долина.

Озоваваме се на цветните тераси на Ботаническата градина в Балчик. Политаме с балон над залива на Албена. Улавяме дъха на Родопите и Рила. Разхождаме се по калдъръмените улички на Стария Пловдив. От страниците ни трогва българска песен, която напомня за Балкана и морето, за полет на чучулига и долина от рози.

Гледаме звездите в мастилено небе над крепостта Калиакра. И на този фон се разказва историята. Виждаме България през погледа на двама чужденци. И през очите на възрастния български таксиметров шофьор Камен – някогашен учител, който не се отказва от мечтата си, въпреки натиска на битието.

Ще се радвам, ако може да споменете „Море от мечти“ на фейсбук страницата на Peshteraprim, за да достигне до повече хора.

Поздрави и хубав ден!

Мари Робес


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!