20 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:27, 9 май 20241min

9 май – Пещера отбеляза Деня на Европа

den evropa 2024

Пещера. С поднасяне на цветя и едноминутно мълчание в община Пещера бе отбелязан Денят на Европа.

Снимка : peshteraprim

Днешния ден е празник на Европа, на 50-те държави на континента, на техните граждани, като днес живеят в мир, които работят за постигането на по-висок стандарт на живот. В исторически, икономически и културен план България винаги е била европейска държава – активен участник в събитията, със своя принос в развитието. Тя е член на Съвета на Европа – най-старата демократична институция.„, каза в словото си Гълъбина Карамитрева пред ученици, представители на политически партии и общественици.

Снимка : peshteraprim

За да отбележат празничната дата бяха дошли кметът Йордан Младенов, Васил Филев- председател на Общински съвет- Пещера, Галя Стоянова- секретар на Община Пещера, Фаня Иванова- председател на читалището, преподаватели, учители, граждани.

Снимка : peshteraprim

Идеите на Робер Шуман за обединение на Европа са насочени към постигането на дълготраен мир и стабилност в страните от континента. Европейският съюз е факт и включва вече 27 държави членки.

Снимка : peshteraprim

Нека имаме самочувствието на една от големите и значими държави в Европа. Та ние сме на 10-то място по територия и на 12-то място по население. България е направила своя стратегически избор. Днешното и утрешното поколение ще извървят своя път за да е мирна, богата и свободна Европа. Честит празник!“, допълни Карамитрева в експозето си.

Снимка : peshteraprim

Последва церемония с падане на колене и едноминутно мълчание за загиналите в най-кръвопролитната война в човешката история. Пред паметника на загиналите за независимостта на България в парк Централен бяха поднесени венци и цветя от името на Кмета на общината, Председателя на местния парламент, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Общински съвет на БСП, ОДК – Пещера, читалище „Развитие“, ПГХВТ „Ат. Ченгелев“, ОУ „Л. Каравелов“, НУ „М. Куманов“, СУ „Св. Кл. Охридски“.

Снимка : peshteraprim

С Деня на Европа, който се провежда на 9 май всяка година, честваме мира и единството в Европейския съюз.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!