02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Изборите 2 в 1 налагат промени в графиците на изпитите на учениците от 10 клас

uchenici

Несъстоялата се ротация на кабинета и извънредните парламентарни избори, които ще се проведат на 9 юни, когато ще гласуваме и за евродепутати, засяга учениците от 10 клас. Тяхното външно оценяване бе насрочено за десети юни. За училищата, в които има секции за гласуване, 10 юни ще бъде обявен за неучебен със заповед на министъра на образованието. Но това ще важи само за останалите ученици, вместо в 8 ч., за десетокласниците изпитът по НВО ще започне в 11 часа. Изпитът по математика в края на 10 клас си остава на 12 юни от 8 ч.

Малките матури

Изпитът по български език и литература от националното външно оценяване в края на 7 клас ще е на 19 юни, а по математика на 21 юни. Изпитите започват в 9 ч. и са изтеглени със седмица по-късно в сравнение с предходни години, за да имат седмокласниците повече време за подготовка. Освен това, учениците ще разполагат с 15 минути повече за тестовете. Националното външно оценяване в края на 4 клас ще е на 27 май (български език и литература) и 28 май (математика). И двата изпита започват в 10 ч.

Големите матури

Матурата по български език и литература за 12-класниците ще бъде на 17 май от 8:30 ч., а втората задължителна матура и изпитът по професионална квалификация – на 20 май, пак в 8:30 ч. Тези дни, както и датите на изпитите от националното външно оценяване за седмокласниците по български език и литература и по математика, т.е. 17 май, 20 май, 19 юни и 21 юни, ще са неучебни.

Олимпиадите също са с променени дати

Заради насрочените избори МОН предлага и нови дати за някои областни и национални кръгове на олимпиади и състезания. Математическото състезание за ученици от 4 клас „Математика за всеки“ ще се проведе на 1 юни вместо на 8 юни. Националният кръг на „Лаборатория за изкуство“ ще бъде в периода 1-3 юни в Бургас (вместо от 7 до 9 юни). Състезанието „Ключови компетентности по природни науки“ (физика, химия, биология) ще бъде от 29 до 30 юни в Силистра (вместо на 8 и 9 юни).


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!