29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Йордан Младенов : Ще пазим комшулук, за да се радваме взаимно на успехи, мирен град, щастливи хора в него

222

Пещера. Мюсюлманите честват Рамазан Байрам – един от двата големи празника в исляма. Според традицията младите трябва да посетят своите възрастни роднини, а децата да поискат прошка от родителите си. Всички си пожелават спокойствие и мир.

По този повод, кметът на Община Пещера поздрави своите съграждани, които  ще празнуват три дни, през които ще се разменят гостувания, а традиционният сладкиш е баклавата. Ето какво написа Младенов в социалната мрежа :

Йордан Младенов- кмет на Община Пещера

„Днес е специален ден, посветен на милосърдието и опрощението

Скъпи приятели,
По повод свещения празник Рамазан Байрам, всички мюсюлмани на територията на нашата община са отворили сърцата и домовете си в мир и благочестиви помисли.
Нека уважим заедно тези човешки добродетели. И, месец след покаянието и милосърдието, да им пожелаем здраве, добруване, късмет и берекет!
Като гарантирам за пореден път моето и на колегите ми уважение, приемете уверението, че и през следващите години ще решаваме проблеми, ще градим в конструктивен разговор бъдещето, ще пазим комшулук, за да се радваме на взаимни успехи, мирен град, щастливи хора в него!
В тази многообразна палитра от етноси, в която живеем е вплетен успехът на града ни, развитието на общността, просперитета ни. Без значение от личното си вероизповедание, нека възпитаваме децата си на толерантност и взаимно уважение!
Помирение и обич за всички!
Честит празник !“

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!