29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Пещера : Стартира кампанията за раздаване на пакети с хранителни продукти за най-нуждаещите се лица

hranitelni pomoshti

Пещера. От 10 април 2024 г. в Пещера  стартира кампанията за раздаване на пакети с хранителни продукти за най-нуждаещите се лица, закупени от Агенцията за социално подпомагане (АСП) по Програма „Храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027“, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. Новината за Peshteraprim съобщи Виктория Пенева- директор на Домашен социален патронаж.

Виктория Пенева

Пункта за раздаване се намира в Ритуалната зала, ул.”Иван Попов” №11.Работното време на пункта е в работни дни от 13:30 часа до 16:00 часа.

Пакетите с храни ще включват 15 вида продукти от първа необходимост – брашно; ориз; спагети; лютеница; фасул – зелен, стерилизиран; домати – белени, стерилизирани; грах – белен, стерилизиран; гювеч – стерилизиран;  конфитюр; пиле фрикасе; херинга в доматен сос; фасул – зрял, стерилизиран; леща; захар и олио. Едночленните и двучленните семейства ще получат по един пакет с хранителни продукти, а с трима и повече членове – по два пакета.

Списъците с правоимащите са изготвени от териториалните поделение на АСП, въз основа на обективни критерии, свързани с правото на социалното подпомагане за м. януари 2024 г., и са в съответствие с  Наредбата на министъра на труда и социалната политика.

Снимката е илюстративна

Право на пакети с храни имат:

  1. лица и семейства, подпомагани с целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2023/2024 г.;
  2. лица с ниски доходи на член от семейството, имащи право на месечна помощ за отглеждане на дете до 1 година;
  3. лица с над 90 на сто степен на увреждане с определена чужда помощ и ниски лични доходи от пенсия, имащи право на месечна финансова подкрепа по реда на Закона за хората с увреждания;
  4. лица и семейства, имащи право на месечна помощ за отглеждане на дете с трайно увреждане;
  5. лица и семейства, имащи право на еднократна или месечна помощ по Закона за закрила на детето, предназначена за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства;
  6. лица и семейства, подпомогнати с еднократна помощ за инцидентно възникнали нужди;
  7. лица и семейства с ниски доходи, получили отказ за подпомагане с целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2023/2024 г. поради надвишен праг за достъп до помощта или поради неизпълнено някое от другите комплексни условия за подпомагане, с установено високо равнище на материалните лишения.

За първи път по Програмата за същите правоимащи лица и семейства е предвидена и подкрепа с хигиенни материали.

Те ще се раздадат на по-късен етап през годината по възможност с последните два вида консерви от хранителния пакет.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!