02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Агнешкото месо пое Великденски курс нагоре

agneshko meso pecheno

Пещера. В местен магазин, цените на агнешкото стряскат престрашилите се да попитат как се харчи килото. До 28-29.00 лева в зависимост от това, къде в страната е отглеждано агнето, ще се похарчи всеки, който залага  на традиционната мръвка по празниците, установи репортерска проверка на Peshteraprim.

Още по-смели са прогнозните цени на търговците. Според тях стойността на родното месо ще достигне 32 лева. Македонското агнешко, което се продава у нас ще закове на 27-28.00 лв. Засилено търсене на агнета от фермите у нас отчитат наблюдаващи специалисти. Това от своя страна  в магазинната мрежа, което пък води до внос.

От Националната овцевъдна и козевъдна асоциация предупреждават купувачите, че македонското месо трябва да е с червен печат. Недобросъвестни прекупвачи изтриват мастилото лесно  и на негово място слагат син / знак, че месото е БГ произход/. От схемата се изкарват стотици хиляди левове чиста печалба за седмица.

През това време от годината у дома доста често се приготвят агнешки дреболии- част от великденската трапеза, позната като дроб сарма. Към момента в търговската мрежа, въпреки търсенето не се предлага дреболия от български агнета. Пакет с част от черния и бял дроб, парче от сърцето, шкембе и минимално количество чревца, внос от Северна Македония струва 13.00 лв.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!