13 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Сдружението на младите психолози в България привлече участници от 7 държави в Пещера

4 april konferencia..

Пещера. В Пещера бе дадено началото на среща между представители и членове на Сдружение на младите психолози в България „4-ти април“(СМПБ “4-ти Април“) . Участниците са  доброволно обединение на психолози, студенти по психология и млади хора, интересуващи се и занимаващи се с психология.

Снимка : peshteraprim

Мисията на Сдружението  се изразява в подпомагане за професионалното израстване и реализация на студенти и млади специалисти в областта на психологията и социалните науки, както и използване капацитета на младите специалисти и психологическото познание за преодоляване на значими проблеми в социалната сфера, сферата на образованието и гражданското общество в България и чужбина

Снимка : peshteraprim

Междурегионалното проучвателно посещение в България с представители от 7 държави :Испания, България, Словения, Латвия, Португалия, Естония и Белгия, започва от 3 април и ще продължи до 4 април 2024 г. Тази инициатива има за цел да обмени знания и опит между партньори и заинтересовани страни за подобряване на ролята на младежките политики за устойчиво развитие на селските райони.

Снимка : peshteraprim

Гости на форума бяха кметът на общината Йордан Младенов, Васил Филев- председател на Общински съвет – Пещера, Гълъбина Карамитрев- зам.-кмет и Галя Стоянова- секретар на Община Пещера. На откриването кметът на града определи като „добро създаденото партньорство по проект „Подобряване ролята на младежките политики за устойчиво развитие  на   селските райони“, и като „добра основа за създаване на нови професионални и приятелски контакти и ползотворно общуване“.

Снимка : peshteraprim

Пред делегатите Младенов подчерта, че за ръководството на Общината е от първостепенно значение младите хора да останат да живеят тук. Според него, постигането на устойчивост в политиките за младите хора означава по-добри условия за живот,  пълноценен социален живот, грижи и качествено обучение за техните деца в общинските детски градини и училища, повече инициативи за трудова заетост от страна на местния бизнес, които дават повече възможности за работа и по-добри условия на труд.

Младенов : „Програмата за посещението е щателно разработена, за да улесни смислени дискусии и вникване в успешни младежки инициативи в България.“
Снимка : peshteraprim

Презентация на тема проекти и добри практики, включително младежка заетост и предприемачество, ангажираност на младите в обществото и иновативни проекти представи Галя Стоянова. От Община Пещера участие взе и Ася Камберова – здравен медиатор, която представи постигнатите положителни резултати в резултат от работата с младежи от града, РЗИ, Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.

Снимка : peshteraprim

Международните гости научиха за утвърдени в годините общински дейности, насочени към младежите, като получиха подробна и ценна информация от експертите от Община Пещера. Участниците ще проучат младежки центрове, читалища и Общински служби за младежи в Пещера, Брацигово и Велинград, като ще получат вдъхновение за потенциално прилагане в собствените си региони и страни.

Снимка : peshteraprim

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!