01 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Първи Април или Ден на шегата

shega

Първи Април или Денят на шегата е ден, в който празнуваме смеха и комедията. Историята на празника разказва, че по света 1 Април се отбелязва по различен начин. На запад е по-познат като April Fool’s day. В буквален превод означава Денят на глупака, или както още е известен Ден на лъжата.

Традицията в западните страни е на този ден да се шегуват като “излъжат” приятелите си. Част от традициите на деня включват и различни номера, които взаимно да си правят.

Най-старата записана шега за 1 април е направена от крал Джеймс I :

През 1614 г. крал Джеймс пуска слух сред гражданите на Лондон, че ако се помолят много силно, цената на тютюна ще падне. Това правят лондончани и наистина, тютюнът се оказва два пъти по-евтин, а те го изкупуват. След като разбират, че това е шега само за един ден, те са били много разочаровани, че са похарчили парите си за тютюн, вместо за храна. Крал Джеймс е искал да забрани тютюна, а шегата му помага в кампанията против пушенето.

Днес 1 Април е един от най-популярните празници във Великобритания.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!