27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:58, 28 март 20241min

Криминална хроника

police.

Пазарджик. Масирана специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността се проведе през изминалото денонощие на територията на цялата област. Тя е традиционна за региона, а реализирането и има за цел да активизира и подобри противодействието на битовата престъпност, да се засили контрола над участниците в движението по пътищата, като се обхванат и най-отдалечените и малки населени места.

В операцията активно участие взеха служители от отдели и сектори в ОД МВР-Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Септември, Панагюрище, Пещера и Велинград, както и няколко екипа на Зоналното жандармерийско управление в  Пловдив.

Извършени са проверки на 1788 човека, 1511 моторни превозни средства, 56 търговски обекти, питейни и увеселителни заведения, заложни къщи. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи са издадени 56 акта и 203 фиша. Разкрити са общо 35 престъпления, като в арестите на районните управления са задържани 16 човека. В рамките на извършените проверки са установени две лица обявени за издирване.

Органите на реда са разкрили самоличността на  извършителите на 1 домова кражба, три кражби или обсебвания на мобилни телефони, кражба на селскостопански животни от частен имот и 4 вандалски прояви. Засечени са 6 лица притежаващи наркотични вещества, от които са иззети общо 37 пакетчета синтетичен канабиноид, 3 пакетчета с кокаин и около 88 грама суха марихуана.

Установена е нерегламентирана търговия със стоки носещи логото на известни търговски марки. От магазин са иззети общо 99 артикула. В частен дом е открит нелегален казан за варене на алкохол и са иззети 174 литра с ракия приготвена за продажба.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!