04 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Днес е заседанието на местния парламент

obshtinski savet 2024.

Пещера. Председателят на Общински съвет – Пещера свиква СЕДМО редовно  заседание    на   Общински  съвет,   което   ще  се  проведе    на   27. 03. 2024г. / сряда / от  14:00 часа в  залата на Общинския съвет с проект за

 ДНЕВЕН РЕД : 

  1. Отчет за изпълнението на програмата за престъпността и подобряване на обществения ред през 2023г. на РУ Пещера.
  2. Отчет за дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Община Пещера за 2023г.
  3. Приемане на Годишна програма за развитие  на читалищната дейност в Община Пещера за 2024 г.
  4. Приемане на Годишен план на дейностите за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Пещера  за 2024г. за изпълнение на Общинска стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Община Пещера 2023-2025г
  5. Информация за състоянието на спорта в община Пещера и отчет за дейността на спортните клубове през 2023г.
  6. Приемане на изменение и допълнение на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет – Пещера, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация – Пещера за мандат 2023-2027г.
  7. Приемане на Отчет за 2023г. по изпълнение на мерките от Регионална програма за управление на отпадъците за регион Пазарджик за периода 2021-2028г.
  8. Приемане на Програма за опазване на околната среда на Община Пещера за периода 2023-2028г., и на основание чл. 79, ал. 1 от Закона за опазване на околната среда (ЗООС
  9. Приемане на изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Пещера.
  10. Приемане на изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общински предприятие „Чистота и поддържане на общинската инфраструктура“ гр. Пещера.
  11. Създаване на 2 щатни бройки финансирани със средствата от собствените приходи на Община Пещера, във функция 6 “Жилищно строителство, благоустройство, комунално стопанство и опазване на околната среда“, група „А“ „Жилищно строителство, благоустройство, комунално стопанство“, дейност 604 „Осветление на улици и площади“ към общинска администрация гр.Пещера.
  12. Поемане на дългосрочен кредит от финансова институция за нуждите на  „ Автобусен транспорт – Пещера“ ЕООД гр. Пещера.
  13. Поемане на кредит от финансова институция за нуждите на ВКС ЕООД гр. Пещера.
  14. Даване на съгласие Община Пещера да кандидатства с проектно предложение: „Повишаване на енергийната ефективност на системите за външно изкуствено осветление в с. Радилово и с. Капитан Димитриево, община Пещера“  по процедура „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“, с финансиране по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост (Покана 2), Компонент 4 „Нисковъглеродна Икономика“, Инвестиция C4.I3 „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“, от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) на Република България.
  15. Изграждане  на трасе за кабелна линия, захранваща битова сграда в поземлен имот с идентификатор 56277.1.1046.1 по КККР на гр. Пещера, местност “Голяма страна”, гр. Пещера.
  16. Провеждане на публичeн търг с явно наддаване  за отдаването под наем на терен за зарядна станция за електрически автомобили.
  17. Провеждане на публични търгове с явно наддаване  за отдаването под наем на търговски обекти.
  18. Избор на Заместник председател на Общински съвет- Пещера.
  19. Създаване на Наблюдателна комисия към Общински съвет – Пещера за мандат 2023-2027г.
  20. Приемане на поименен списък на съдебни заседатели за Районен съд -Пещера и съдебни заседатели за Окръжен съд –Пазарджик.
  21. Питания.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!