06 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Габриел оттегли кандидатурата си. Парламентът ще вземе решение във вторник

maria gabriel

Мария Габриел подаде заявление до Народното събрание, че няма да участва в парламентарна процедура по избор на премиер и няма да предлага структура и състав на Министерски съвет, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Парламентът ще вземе решение за обявяване на мандата за неуспешен на извънредно заседание във вторник.

В заявлението си тя посочва още, че „договореният ротационен модел на упражняване на изпълнителната власт в мандата на 49-ото Народно събрание, е предполагал смяна на лицето, упражняващо правомощията на министър-председател, с това на заместник министър-председател и обратно, в предвидима и безспорна процедура“. 

След като кандидатът за премиер Мария Габриел внесе в деловодството на Народното събрание декларация за отказ от връчения мандат, парламентът трябва да вземе решение, с което да обяви процедурата за приключила неуспешно.

Вече е насрочено извънредно заседание на Народното събрание за вторник от 10:00 часа. Единствената точка в дневния му ред е именно обсъждането и гласуването на такова решение. Проектът за него е внесен от Теменужка Петков от ГЕРБ и гласи, че парламентът констатира, че „мандатът за образуване на правителство с кандидат за министър-председател Мария Иванова Габриел приключва неуспешно“.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.mediapool.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!