29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

21 март- Международен ден на кукления театър

pinokio kuklen teatar

През 2003 г. Международният съюз на куклените театри към ЮНЕСКО обявява датата 21 март в подкрепа и популяризиране на кукленото изкуство. От 2006 г. видни личности от артистичния и културния свят отправят своите послания.

Празнуван още от 2003 година по инициатива на Union Internationale de la Marionette (УНИМА – Международната Асоциация на Кукления Театър), Международния Ден на Кукления Театър е възможност да отдадем почит на едно изключително разнообразно и древно изкуство.

Умение за неуловими движения. Взаимодействие между жест и илюзия, светлина и сянка. Майсторството на костюма, формата и скулптурите. Изкуството на драматургията, обобщението и символизма. Техническа виртуозност и поезия. Кукленото изкуство е универсално и съвършено.

На Международния Ден на Кукления Театър, ЮНЕСКО отдава почит на всички, които поддържат пламъка на това древно изкуство със страст и, в тези трудни времена – със смелост.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!