02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Днес е Световният ден на добрия сън

sun

Днес е Световният ден на добрия сън. Близо една пета от хората страдат от безсъние, показва статистиката. Лекарите съветват да лекуваме безсънието с правилен режим на работа и хранене и едва накрая да прибягваме до хапчетата.

Един от видовеje разстройства на съня е инсомнията или т.нар. безсъние
То засяга все повече млади хора заради неспазване на режима за бодърстване, прекомерната употреба на компютърни игри, телефони, таблети и други устройства с екрани“, коментира в интервю за Радио Варна проф. Марио Милков, оториноларинголог и експерт по медицина на съня.
Други често срещани разстройства на съня са обструктивната сънна апнея, която се изявява с различни дихателни нарушения, както и хъркането. Те засягат предимно възрастните хора, а също и хората с наднормено тегло, диабет, както и сърдечно съдови заболявания.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!