29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Започва Великият пост

postna trapeza

Започва Великият пост. В следващите 40 дни до Страстната седмица вярващите са призовани да се въздържат не само от определена храна, но преди всичко в мислите и делата си.

Вечерта днес, както и в следващите дни – вторник, сряда и четвъртък на първата седмица, се чете по една четвърт от Великия покаен канон на свети Андрей Критски. Това е най-дългата религиозна ода в православното богослужние. Тя се изпълнява цялостно само вечерта в сряда на петата седмица от поста. Съдържанието е покайно и кара читателя или слушателя да се замисли за своята греховност и да се обърне към Иисус Христос за прошка на греховете си.

Великият пост е период на подготовка за най-важния християнски празник – Великден. Продължава 40 дни и напомня за изпитанията, които е преживял Исус Христос преди разпъването и възкресението си. По време на постите вярващите се придържат към специални практики и се отказват от много видове храна и забавления, за да укрепят духовния си живот и да се подготвят за Великден.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!