03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:49, 10 март 20241min

Църквата почита паметта на Света мъченица Галина

sveta galina

Имен ден празнуват  Галин, Галя и Галина

Тя става една от жертвите, пострадали при управлението на император Деций Траян в гр. Коринт (дн. Гърция).

Била е последователка на Св. мъч. Кодрат. По това време много мъже и жени, верни на Христовата вяра, стават жертви на областния управител, предприел гонения срещу християните в областта.

По време на своето детство, Галина е много палаво момиченце и често е част от момчешките компании. В младежките си години става доста кокетна и около нея винаги има много ухажори. В зрелите си годи­ни, Галина е властна и доста твърда жена и затова често има голям успех в бизнеса си. Приятел само с тези, от които може да извлече полза. Тя е пряма и казва каквото мисли, дори, когато осъзна­ва, че може да нарани чове­ка срещу себе си. Като съпруга винаги прави забележ­ки на съпруга си и редовно му показва недостатъците. С нея може да живее само чо­век, който искрено и предано я обича. Тя е изключително ерудирана.

Според някои от вярванията името произхожда от старинното „гал“, което означава мургав и здрав.
Някои източници посочват, че името има гръцки произход – Galini означава тишина, а старобългарската му версия означава покой, безветрие.

Съществува и версия, че Галина произлиза от глагола галя. Който пък води към версията, че галя идва от символа за майчината любов и закрила.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!