02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Младенов и Филев ще вземат участие в Общото събрание на НСОРБ

NSORB

Пещера-София.

Днес и утре в София ще се проведе Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните избори в края на октомври 2023-та година. За участие във форума заминаха кметът Йордан Младенов и Васил Филев-председател на местния парламент.

Дневният ред включва приемане на отчети за дейността на Управителния и Контролния съвет на сдружението за миналата година. Програма за дейността за тази година, отчет за изпълнението на бюджета на общинското сдружение за изминалата година и проектобюджет за настоящата.

Приветствие към форума ще отправи президентът Румен Радев, а този следобед е предвидена дискусия с участието на министър-председателя акад. Николай Денков, заместник министър-председателя Мария Габриел и министъра на финансите Асен Василев по актуални въпроси за взаимодействието на централната и местна власт.

В утрешния ден в общото събрание на кметовете ще вземе участие министърът на регионалното развитие Андрей Цеков. Предстои избор на членове на Управителния и Контролния съвет за новия мандат. Той се извършва с тайно гласуване, като резултатите ще бъдат оповестени преди началото на утрешното заседание на Общото събрание. След това предстои процедура по издигане на кандидати за председатели на двата органа и избор също чрез тайно гласуване.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!