01 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Деца от пещерските училища украсиха с мартеници площад „България“.  

1 mart ploshtad--

Пещера. Деца от пещерските училища украсиха с мартеници площад „България“.  Пищната мартенска премяна по дръвчетата в центъра на града са дело на  НУ ,,Михаил Каролиди“, СУ ,,Св .Климент Охридски“, ОУ ,,Любен Каравелов,  НУ ,,Михаил Куманов“. Мартеници поставиха възпитаници на  ПГХВТ ,,Атанас Ченгелев“,  ОУ ,,Петко Р. Славейков“. Малчуганите от ОУ ,,Св. Патриарх Евтимий“ ще направят изложба във фоайето на Общината, съобщи за Peshteraprim Диана Балканджиева от местната администрация.

„Това е тяхното послание към гражданите и гостите на Пещера, с което им пожелават здраве и благоденствие. „, коментира инициативата Балкаанджиева.

Пещерци, станали свидетели на красивата изненада не пропуснаха да поздравят децата и да помечтаят за предстоящата пролет с усмивка.

Празникът на Баба Марта в българските традиции е символ на пролетта и носи пожелание за здраве и плодородие в началото на новия цикъл в природата. Първи март бележи идването на Баба Марта, митологичния образ в българския фолклор, олицетворяващ променливия месец март.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!