29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Сух блок полуготови спагети – предпочитано лакомство за подрастващите

dete s nudals

Пещера. Странно хранително поведение на деца все по-често привлича погледите на възрастните към демонстриран нескрит апетит по улицата, по време на междучасията в местните училища. Групи малчугани атакуват най-близките търговски обекти за да се снабдят с пакет инстантни спагети. Полуготовите спагети обикновено имат форма на сух блок и се продават заедно с пакет подправки вътре в опаковката. Консумират се сварени, като варенето трае около 4 минути.

Децата ги предпочитат сурови и необработени

Отначало „новата мода“ може да бъде маскирана като безвредна шега, но прищевките отминават с възрастта, а навикът да се консумира нездравословна храна или джънк фуд, остава трайно в менюто. Според медици от града подобна несготвена, несварена храна е вредна за организма. Под съмнение са и органолептичните свойства и качества на добавените в опаковките овкусяващи прахчета или течности в отделно пакетче.

Нетипичното изделие продавано у нас се внася предимно от Азия, но са регистрирани и местни производства на полуготови спагети в Европа. Полуготовите спагети се консумират във всяка страна по света и са една от най-консумираните храни в световен мащаб. Но. Остава въпросът, как този продукт влияе на подрастващия организъм при децата.

Подобен тип изследвания не са известни и огласени от ресорните органи

В резултат на този вид храна, детето често става капризно към друг вид храна. А родителите се съмняват дали то е капризно или е болно. При незаинтересованост се получава така, че детето получава веществата, необходими на растящия организъм, ако семейството приеме неговите условия и предложи алтернатива на безвкусните ястия.

Апетитът изчезва

Осъзнавайки, че може да яде ограничено количество храна, то несъзнателно изоставя естествената си нужда. В резултат на това се развива дефицит на хранителни вещества. Селективното хранене води до недостиг на хранителни вещества, предупреждават медиците. Обикновено диетата на човек трябва да бъде разнообразна, тъй като всички витамини и минерали не могат да бъдат получени от една група храни. Ако някоя категория бъде изключена, тялото ще започне да страда от липса на вещества.

Публикуваме хранителната стойност за 100 гр. полуготови спагети

В повечето случаи мононатриевият глутамат (MSG), както и третичният бутил хидрохинон (TBHQ) – химически консервант, получен от нефтената промишленост – присъстват в полуготовите спагети за да подобрят вкусовите им качества и да запазят свойствата им. Редовният прием на тези вещества може да доведе до сериозни здравословни проблеми.

И ако наследникът ви прояви нескрит интерес към нудълс, проследете хранителните му навици и обяснете, какви са последиците от от този вид доброволна „диета“.  Те са най-лошият избор за хранене, който можем да направим за нас или потомството ни.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!