05 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Запишете се на салса и бачата в читалището

tanc

Пещера. Ако сте почитатели на темпераментните танци сега е моментът да се запишете на уроци по салса и бачата в читалище „Развитие – 1873“ в Пещера. Преподавател ще ви бъде Димитър Шопов от танцов клуб „Абракс“ към читалището.

 

Бачата е популярна музика и танц, произхождащи от Доминиканската република.

Представлява смесица на болеро и доминиканско соно. Музиката е в такт 4/4. Основният инструмент, на който се свири, е китара. Като ударен инструмент се използва бонго. Музикалната тема обикновено е романтична, като най-често текста разказва история за несподелена любов и разбито сърце. Танцът бачата представлява поредица от прости стъпки, в резултат на които се получава движение в страни или напред и назад. Истинския му дух обаче се проявява в чувствените движения на ханша и тялото.

 

 Танцът се осъществява предимно в затворен хват, което е израз на неговия интимен характер, произлизащ от самото звучене на песните.

Както при всичките латино танци, основния ход е много лесен, но трудното се състои в това, да накараме тялото да затанцува и да обрисува движение характерни за съответния танц.

 

 

Салсата е латиноамерикански танц, кoйто идва от  острова на радостта и вечното щастие – Куба.

САЛСА е танц по двойки, който се изпълнява на салса музика. Понякога се танцува и самостоятелно. Името на испански означава сос, или в този случай вкус или стил.Означава сос – в истинския си смисъл, защото салсата е смесица от много стилове звуци и инструменти.

 

Горещ и страстен, днес, този танц вече не може да се нарече феномен само на латиноамериканската култура, защото салса манията  обхваща много хора във всички части на света.

 

Поради тази причина и поради влиянието от различните култури съществуват различни стилове салса.

 

 

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!