17 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:23, 20 февруари 20241min

Криминална хроника

sud

Пазарджик. По обвинителен акт на на Окръжна прокуратура-Пазарджик е осъден М.В., на 34 г. Той е признат за виновен за това, че на 08.06.2023 г. в с. Карабунар, обл. Пазарджик, в рамките на половин час, на два пъти, в условията на продължавано престъпление, запалил чуждо имущество на значителна стойност – жилищна сграда, собственост на жена, и лек автомобил, марка „Лексус“, собственост на други мъж и жена – семейство, като общата стойност на щетите е в размер на 25 429 лв. Пожарът е представлявал опасност за живота на три лица и е можело да се разпростре и върху други имоти със значителна стойност. При първия палеж е съществувала реална опасност за живота на спящите в жилищната сграда три лица – майка и двете ѝ малолетни дъщери, а при палежа на лекия автомобил, който е изгорял напълно, огънят е можело да се разпространи и върху жилището на пострадалите. Причината за извършените палежи са влошени междуличностни отношения с пострадалата жена, която е била собственик на запалената жилищна сграда – къща. Окръжен съд-Пазарджик е наложил на М.В. наказание от 5 години и 4 месеца лишаване от свобода, които следва да изтърпи при първоначален „строг“ режим в затвор. Съдебният акт не е окончателен и подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.

Пазарджик- Велинград. Съдия Красимир Комсалов от Окръжен съд – Пазарджик разгледа днес, в зала №2 на съдебната палата, частно наказателно дело, образувано по внесено искане от Окръжна прокуратура – Пазарджик за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Окръжен съд – Пазарджик уважи искането на прокуратурата за вземане мярка на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Мярката е по отношение на 45-годишния Асен Георгиев от Велинград, той е обвинен за това, че на 17 февруари 2024 г. като водач при управление на лек автомобил по пътя Пазарджик – Пловдив е нарушил правилата за движение по пътищата.

В резултат на това е блъснал в задната част лек автомобил „Хюндай“ и по непредпазливост е причинил смъртта на неговия водач, 65-годишен мъж от Пловдив. Деянието е извършено в пияно състояние.

От събраните по делото доказателства (писмени и веществени доказателства, разпити на свидетели) съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че Асен Георгиев е извършил престъплението, за което е обвинен.

Беше отчетена високата обществена опасност на деянието, за което се предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години и негативните характеристични данни на обвиняемия. Налице е реалната опасност от извършване на друго престъпление, включително и против транспорта – обвиняемият е бил с 1.02 промила алкохол в кръвта и е наказван многократно по административен ред за различни нарушения на Закона за движение по пътищата.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 27 февруари 2024 год. от 10,00 ч.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!