30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В К. Димитриево : На 14 февруари ще бликне веселба човешка

vino-

К. Димитриево. Винопроизводители от пещерското село ще покажат новата си реколта вина на празник посветен на Трифон Зарезан. На 14 февруари от 11:30ч, местни винари ще се съберат за дегустации и наздравици.

Паралелно ще се проведе класация за най-добре аранжирана ритуална пита, съобщиха от Кметството. Местните домакини са популярни в изработването на традиционна украса на хляб – пресен или квасник, с фигури от тесто във формата на лозов лист или грозд.

Практиките с лозовите пръчки са едни от най-съществените, наред с зарязването, поливането с вино и благословиите. Те са важен атрибут на празника. Оставят се обикновено на лозето, за да не се „дигне берекета“ от него, довериха стари винари, майстори на руйното вино.

В Капитан Димитриево 14 февруари е празник на виното и конкурс за местни производители на вино, дегустации и народно веселие.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!