25 февруари 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Отбелязваме Световния ден на радиото

studio radio

В епохата на бурно технологично развитие, радиото остава медията, на която се доверяват най-много хора. И това е така не само по исторически причини, но и поради огромното му въздействие в областта на новините, музиката, художествените предавания и спорта.

Не по-малко важна е ролята на радиото по време на бедствия, аварии и извънредни ситуации. Отличителни са неговата способност да достига и свързва различни групи хора, включително мигранти, етнически, религиозни и други малцинства, хора в неравностойно положение, както и активното му влияние върху формирането на общественото мнение като трибуна на свободното слово.

По инициатива на ЮНЕСКО, след гласуване на Общото събрание на ООН през 2012 година, 13-и февруари е обявен за Световен ден на радиото

Денят е избран неслучайно – рождената дата на радиото на самата Организация на обединените нации е именно 13 февруари – през 1946 година. 13-ото издание на празника на радиото през 2024-а година е специално, като радиостанциите по целия свят празнуват изминалия, първи век „в служба на човечеството“ на медията, и отбелязват забележителното минало на радиото и неговото обещаващо, но и изпълнено с предизвикателства бъдеще.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!