25 февруари 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

12 февруари : Ден на червената ръка

ruka

Денят на Червената ръка се празнува от 2002 г. и е посветен в помощ на децата от държавите с военни конфликти. Според конвенцията на ООН за защита на детските права, от 12 февруари 2002 година военната злоупотреба с деца е забранена. Общата цел на глобалната кампания е впечатлителният брой от червени ръце и изисквания да накара отговорните лица в организациите да започнат да действат.

Набирането на деца-войници е престъпление срещу човечеството и тези, които го практикуват, трябва да бъдат държани отговорни.

Деца и юноши създадоха кампанията Червена ръка и призовават целия свят да се присъедини към тях. Те призовават колкото може повече хора да напишат на лист хартия своето послание към политиците от ООН и да отпечатат с червена боя ръката си върху листа в знак на протест.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!