25 февруари 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Превишаване на скоростта или шофирането в нетрезво състояние, лишаване от правото на управление в целия ЕС

kola skorost

Ситуацията сега е така, че ако водач загуби свидетелството си за управление след пътнотранспортно нарушение в държава от ЕС, различна от тази, която е издала свидетелството, в повечето случаи санкцията ще се прилага само в държавата, в която е извършено нарушението, и няма ограничения в останалата част на ЕС.

В Европарламента бе гласуван проектозакон, който предвижда забрана за правоуправление на територията на ЕС, ако бъдеш санкциониран за тежко нарушение в която и да е страна-членка на Съюза. Така, ако караш пил, дрогиран или те хванат с много голямо превишение на скоростта, съответното наказание трябва да важи за цялата територия на ЕС.

Евродепутатите предлагат към списъка на тежките пътнотранспортни нарушения, като шофиране в нетрезво състояние или пътнотранспортно произшествие със смъртни случаи, да се добави шофиране без валидно свидетелство за управление, което би довело до обмен на информация относно решението, засягащо правото на управление.

За да се гарантира, че временното ограничаване или отнемане на свидетелство за управление на чуждестранно лице се прилага във всички държави от ЕС, новите правила изискват даденото решение да бъде предадено на държавата членка, която е издала свидетелството за управление.

Проектът за правила относно действието в целия Съюз на определени решения, засягащи правото на управление беше приет с 372 гласа „за“, 220 „против“ и 43 „въздържал се“. Новият Парламент, който ще бъде избран през юни 2024 г., ще продължи работата по този закон.

 

 

 

 

 

Източник : / https://carmarket.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!