29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Нина Якофова : За учениците с любов

m karolidi sportni uredi proekt...

Пещера. Нови спортни уреди и съоръжения монтирани на открито, беседки и пейки вече радват възпитаниците на НУ “ Михаил Каролиди“. През лятото на 2023 г., пещерското школо участва със свой проект в Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“, приета с Решение на Министерски съвет.

„Програмата насърчава единствено колективните спортове и изкуства. Основната й цел е стимулиране на интереса на учениците към богатото музикално, танцово и театрално наследство, както и към колективните спортове. Формирани са 4 клуба по футбол, волейбол, театрално студио и изящни изкуства, в които се възпитават 65 ученици.“, каза за Peshteraprim Нина Якофова- директор на учебното заведение.

Тя уточни, че беседките са изградени по Модул 1 „Изкуства“ от програмата. Спортните уреди са по Модул 2 „Спорт“ за участие на групи или отбори в колективни спортове. „Заниманията с изкуства и спорт развиват ключови компетентности, необходими не само в образователния процес, но и в социален аспект. Творческите дейности, които ще се реализират по програмата, ще допринесат за стимулиране талантите на учениците, за повишаване на тяхната мотивация, за развиване на личното творчество, на танцовото, музикалното и театралното изкуство в училище. Заниманията със спорт изграждат качества като воля, упоритост, постоянство, отговорност, самочувствие, дисциплинираност, екипност.“, допълни още Якофова.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!