29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Почина Виктор Емануил Савойски

viktor emanuil savoyski

На 86-годишна възраст в Женева, почина Виктор Емануил  Савойски – син на последния крал на Италия. Негов братовчед е бившият български министър-председател Симеон Сакскобургготски.

Виктор Емануил Савойски е син на Умберто II –  последният крал на Италия. На 12 февруари той щеше да навърши 87 години. Съобщението за смъртта му в бележка от Кралския дом на Савоя посочва: „Негово кралско височество Виктор Емануил – херцог на Савоя и принц на Неапол, заобиколен от семейството си, почина  в Женева“.

Роден е в кралския дворец в Неапол на 12 февруари 1937 г. След референдума от 1946 г., затвърдил Италия като Републиката, Виктор Емануил  живее в изгнание до 2003 г., когато разпоредбата, забраняваща връщането на мъжки потомци на кралската фамилия в Италия, е отменена.

Женен е за бившата шампионка по ски Мария Дория, имат син Емануил  Филиберт. Разследван за убийство на германски младеж и за престъпно сдружение, свързано с корупция в казиното на Кампионе ди Италия, Виктор Емануил в последствие бе оправдан.

Погребението му ще бъде на 10 февруари в Торино в катедралата на хълма Суперга, с което се изпълнява неговото желание.

 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!