25 февруари 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

СКОРО : Изложба посветена на 90 години от рождението на Стоян Раканов

Stoyan Rakanov-Blagoveshtenie

Пещера. 90 години от рождението на художника Стоян Раканов ще бъде отбелязана с изложба в ХГ „проф. В. Стайков“. Тя ще бъде отворена за посетители от 9-ти до 29 февруари.

Стоян Раканов

Експозицията предлага пълен обзор на творчеството на Стоян Раканов, като представя както едни от най-емблематичните негови произведения, така и по-малко познати творби.

Художникът е роден на 17 февруари през 1934 г. в Бургас. Умира в Пловдив през 2007 г.

Автор е на десетки публикации- учебници, доклади, статии, рецензии, беседи. Творчеството му е богато и колоритно. Има произведения в областите живопис, фигурално композиране, портрет. Бил е творчески секретар (1969-1986) и почетен член на Дружеството на пазарджишките художници. Член на Дружеството на пловдивските художници. Дългогодишен преподавател (1973-1999), доцент и ръководител на катедра „Изобразително изкуство”  в Пазарджишкия педагогически институт, днес част от Педагогическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Сред основателите е на клуба на художниците „Петър Стайков“ в Пещера през 1969г.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!