03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В областта от грип боледуват повече децата

virus

Пазарджик. Пазарджик е в грипна епидемия от днес. Заболеваемостта в региона е приблизително 302 на 10 000, като тези стойности са динамични. Засега учебните занятия няма да се преустановяват.

В рамките на седмица се забраняват плановите операции и консултации, както и свижданията в лечебните заведения.  Носенето на маски в аптеките и болниците е задължително, а на останалите обществени места – препоръчително. Резултатите от пробите показват, че повечето от заболелите са с грип А и по-малко с коронавирус. Най-засегнати са децата от до една година и тези от 5 до 14 години. Затова и най-натоварени са детските отделения в МБАЛ – Пазарджик.

„Практиката показва, че родителите търсят медицинска помощ едва след третия ден и то директно в спешното отделение, като ситуацията се утежнява в почивните дни и вечерните часове.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!