13 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Моментални преводи само по телефонен номер вече са възможни

telefon

ББ пусна нова услуга за клиентите си, която на практика конкурира улесненията, които предлагат мобилните приложения за финанси като „Револют“, „Файър“ и др.

Услугата „Превод по мобилен номер“ (blink P2P) е достъпна само за физически лица. Тя ще бъде налична в мобилното приложение „ОББ Мобайл“ за банкиране и позволява да се извършват незабавни левови плащания по мобилен номер. Услугата е по програмата blink на „Национална картова и платежна схема“, част от БОРИКА АД.

От не много време клиентите на банките в България могат да правят светкавични преводи онлайн в левове, очаква се през тази година това да е възможно и за преводите в евро. Допреди това този вид услуги бяха достъпни само през финтех компаниите.

Чрез „Превод по мобилен номер (blink P2P)“ могат да се нареждат лесно и сигурно както вътрешнобанкови, така и междубанкови незабавни преводи, 24/7/365, без необходимост от IBAN на получателя. За целта и наредителят, и получателят на превод трябва да са регистрирани за „Превод по мобилен номер“. Пълният списък със сертифицирани доставчици на платежни услуги за незабавни плащания blink P2P в България, се намира на сайта на „Национална картова и платежна схема“, част от БОРИКА АД.

За да активират услугата, клиентите е необходимо да имат сметка в лева в ОББ, актуален мобилен номер, регистриран в банката и последна версия на „ОББ Мобайл“.

Източник : / http://www.dnevnik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!