02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Динката готви протест срещу близката кариера

stachka

Динката.  Жителите на пазарджишкото село организираха подписка, с искане да се прекрати дейността на кариерата, която от години добива инертни материали в землището им. Според тях, концесионерът нарушава договора и извършва изкопните дейности извън позволените терени, на метри от къщите им.

Кариерата работи от 2009-та година, а срокът на концесията е 25 години. Според жителите на Динката обаче, добивът на инертни материали излиза извън бреговете на река Тополница и навлиза в земеделски земи. Освен това, вече има изменение на подпочвените води, които се използват за напояване, обясни кметът на селото Александър Стоянов.

В подписката се настоява за прекратяване на договора с концесионера, като преди това се извърши проверка, за да се установи какви са щетите за селото. Сред мотивите са и сигнали за пропукани къщи, следствие на разместване на земните пластове.

Ако искането им не бъде чуто, ще преминат към протестни действия .

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!