04 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Започват 276 конкурса за училищни директори в България

konkurs

Днес започват 276 конкурса за училищни директори в цяла България, съобщи министър Цоков. Ще се търсят директори визионери и лидери, а не само администратори. Писменият тест за кандидатите за директори е променен, за да измерва не само знанията за нормативните документи, но и техните компетентности – възможностите за развитие на екипи и справяне с кризисни ситуации. В устния изпит са включени казуси, които са свързани с характеристика на съответното училище.

На 12 декември 2023 г., правилата за конкурсите за директори на училища и детски градини бяха обнародвани в „Държавен вестник“.

Повече практически казуси, намаляване на субективните критерии, повече практически задачи, насочени към придобити знания, видео и аудио записване. Това са част от правилата за конкурсите за директори на държавни и общински институции в предучилищното и училищното образование, утвърдени с Наредба 16, която бе обнародвана тогава в „Държавен вестник“.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!