25 февруари 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Започва набиране на средства за ремонт на „Света Марина“

paraklis sveta marina

Пещера. В местност обитавана от стари времена, когато Пещера е била пръсната на махали, има параклис на Света Марина.

Параклисът „Света Марина“ се намира в югоизточния край на града, край пътя за Брацигово. Навремето този възстановен параклис е бил в гора, наречен е на името на много почитана светица в нашия край (Попов Иван, 1973. Страници из миналото на град Пещера). Пак по негово сведение на това място пещерци ходили с икони и се молели за здраве и късмет.

Днес святото място очаква своето възраждане.

По инициатива на кмета Йордан Младенов, Община Пещера започва процедура по набиране на средства за ремонт на Божията обител.

Всеки, който иска да помогне и да дари средства за ремонт може да го направи, като преведе желаната сума по следната банкова сметка:

ОБЩИНСКА БАНКА АД

ОБЩИНА ПЕЩЕРА

IBAN- BG06SOMB91308432970244

ВИД ПЛАЩАНЕ -445100

Спомняме си думите на отец Иван Каменаров,  според когото „Пещера е опазена от природните стихии, защото всички Божи двери /б.р. параклиси/ около града са действащи“.

Дошло е време да запретнем мишци и кой с труд, кой с дарение, да дадем нов живот на малкото параклисче, та да бъдат дверите още по-крепки и да ни вардят от злините на времето.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!