05 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Най-интересното в новогодишните програми тази година

televizya

Телевизиите не са положили особено старание за новогодишните програми тази година. Разчитат основно на празнични издания на най-популярните си предавания, като единствено БНТ има новогодишна програма в истинския смисъл на думата.

Никоя няма да излъчва концерта от площад „Батенберг“ в София (какво ще предложи той четете тук). Дълги години той се предаваше на живо от БНТ, миналата година щафетата пое Би Ти Ви, но сега, изглежда, интерес към този формат няма.

Най-интересното в новогодишните програми се очертава да е дебютът на футболиста Валери Божинов като водещ по „Нова телевизия“, където ще партнира на Гала в шоуто „Гала вечер с NOVA“. Дали популярните му фрази, наричани „божинки“, ще са забавни и режисирани, зрителите могат да видят на 31 декември от 22.30 часа. „Гала вечер с NOVA“ разчита на изявяващите се предимно в ефира на телевизията актьори Ненчо Балабанов, Милица Гладнишка, Владо Михайлов, Дарин Ангелов, Гергана Стоянова и други. Няма да има заря на новогодишния концерт на площад „Батенберг“ в София тази година

Музикалните изпълнители са Веселин Маринов, Михаела Маринова, Николина Чакърдъкова, дует „Ритон“, Преслава, Софи Маринова и Константин, като част от тях ще участват и в новогодишни програми по други телевизии. Преди „Гала вечер с NOVA“ зрителите на телевизията могат да гледат празничното издание на „Шоуто на Рачков“.

Народна музика от Балканите по БНТ

Тази година БНТ разширява географския обхват на предаването си „Новогодишна щръклица“, в което се редуват забавни според авторите на формата диалози и изпълнения на български изпълнители на народни песни и танци. На 31 декември от 20.30 часа е началото на „Балканска щръклица“, в която редом до българските звезди Николина Чакърдъкова, Гуна Иванова, Ивана, Славка Калчева, Бинка Добрева, Илия Луков, Поли Паскова застават гостите от Сърбия Бобан Здравкович, Северна Македония Наум Петрески и Гърция Аристос Константину.

Познатите от "Каналето" хамали (Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев) ще изнесат старата и ще внесат новата година по БНТ.

© БНТ

Познатите от „Каналето“ хамали (Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев) ще изнесат старата и ще внесат новата година по БНТ.

В скечовете участват абонираните за „щръклицата“ актьори – Филип Аврамов, Любомир Нейков, Албена Михова, Мая Бежанска, Кръстю Лафазанов и Руслан Мъйнов. Сценарист и режисьор на шоуто е Димитър Шарков.

Преходът от старата в новата година по БНТ ще направи предаването „Новогодишен калейдоскоп“, в което, според пиарите на телевизията зрителите ще видят комбинация от песни, танци, атракции, фокуси, дресура и хумор. То започва на 31 декември от 22:30 ч. и продължава до 1:00 ч. в новогодишната нощ, а на 1 януари от 20:30 ч. е и продължението.

Водещи на шоуто са познатата от прогнозата за времето на БНТ Ева Кикерезова, Надя Иванова от 100% будни и спортният журналист Илиян Енев. Музикалните изпълнители са повече от 30, от различни поколения, като сред тях са Георги Христов, Любо Киров, Орлин Горанов, Графа, Васил Найденов, Миро, Тони Димитрова, Орлин Павлов, Веселин Маринов, Папи Ханс, Васил Петров, Михаела Филева, Преслава, Михаела Маринова, Анелия, Мими Иванова и Развигор Попов, Деси Слава, Дара Екимова.

Звездите от „Гласът на България“ по Би Ти Ви

В навечерието на Нова година, на 31 декември от 20:00 ч. Би Ти Ви залага на Празничния концерт на „Гласът на България“. Обещанието е в него да участват емблематични участници от различните сезони досега, като прозвучат най-големите български хитове за 2023 г. и най-обичаните вечни песни от цял свят, се казва в информацията до медиите.

Кадър от концерта на "Гласът на България".

© Би Ти Ви

Кадър от концерта на „Гласът на България“.

Сред участниците са Иван Лечев, Мария Илиева, DARA, Миро, Галена, Любо Киров, пианистът Евгени Генчев, Стефан Вълдобрев, Ивана, Георги Христов, Тино, Дара Екимова, Никеца, Махаела Маринова, трио „Тринити“, Борис Христов, Георги Костадинов, Калоян Николов, Симона Загорова, група Innerglow, победителката в първия сезон на „Гласът на България“ – Стелияна Христова, в петия – Ния Петрова, в осмия – Петя Панева и миналогодишна носителка на титлата – Жаклин Таракчи.

Концертите: телевизия „Планета“, Ивана, Лепа Брена и Драгана Миркович

Двете най-гледани частни телевизии залагат на сходно звучене в първите минути от новата година. След словото на президента зрителите могат да проследят концерта „Шампанско и сълзи“ на Ивана с най-големите хитове на фолк певицата през годините (Би Ти Ви) и концертът на Лепа Брена и Драгана Миркович по „Нова телевизия“. Преди това от 22.30 часа Би Ти Ви им предлага празничния концерт със звездите на телевизия „Планета“ (от 22.30 ч.).

Любителите на класическата музика ще трябва да почакат до обед на следващия ден, когато БНТ по традиция ще излъчи новогодишния концерт на Виенската филхармония (1 януари 12.15 ч.).

Филмите: Интересни заглавия предимно за децата

Програмата на филмите в последния ден на старата и първия ден на Новата година залага на заглавия, насочени към децата. На 31 декември от 12:30 ч. Би Ти Ви премиерно за българския ефир ще излъчи филма „Том и Джери“ от 2021 г., в който анимираните котка и мишка партнират с реални актьори. От 16:40 ч. също по Би Ти Ви е екранизацията на Стивън Спилбърг „Добрият великан“.

Новогодишните програми: Още от същото плюс дебют на Валери Божинов като водещ

© Би Ти Ви

По „Нова телевизия“ на 29 декември от 16.30 часа ще бъде излъчен анимационно-игралният филм „Соник: Филмът“, а ден по-късно по същото време „Соник: Филмът 2“. По същата телевизия на 31 декември от 12.30 часа, ще се завърти премиерно анимация „Грохот на ринга“.

За възрастните премиерни филми няма, но пък те имат шанс да видят по Би Ти Ви две хитови заглавия – екшън комедията „Мъжът от U.N.C.L.E.“ на Гай Ричи с Хенри Кавил, Хю Грант и други (1 януари 20:00 ч.) и кримката „Пропукване“ с Антъни Хопкинс, Райън Гослинг и др. (1 януари 22.30 ч.).

Двете части на "Соник: Филмът" ще бъдат излъчени по "Нова телевизия".

© “Нова телевизия“

Двете части на „Соник: Филмът“ ще бъдат излъчени по „Нова телевизия“.

Почитателите на европейското кино могат да заложат на БНТ, където на 1 януари от 22.30 ч. ще бъде показана копродукцията на Австрия, Люксембург, Германия и Франция „Корсетът“. Филмът разказва за период от живота на австрийската императрица Елизабет (1837 – 1898 г.), за който се носят множество легенди и клюки.

Източник : / https://www.dnevnik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!