07 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Почина отец Боян Саръев

svesht

Почина отец Боян Саръев, енорийски свещеник на храм „Св. Успение Богоридично“ в Кърджали, съобщава „24 Родопи“. Духовникът е бил тежко болен. Първоначално той е лекуван в столицата, но е преместен в интензивното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“.

Снимка : © Анелия Николова

Саръев е роден на 5 май 1956 година в крумовградското село Жълти Чал в семейство на мюсюлмани, но приема християнството. Духовникът стана известен с основаното от него Движение за християнство и прогрес в началото на 90-те години на миналия век и с мисионерската си роля за приобщаване на българи-мохамедани в християнската вяра.

Боян Саръев е завършил милиционерското училище в Стрелча, работил е като сержант в Крумовград и София, а през 1985 г. завършва и школата на МВР в Симеоново. През май 1990 г. е ръкоположен за дякон, по-късно – и за свещеник в Пловдивската епархия.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!