07 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Дарителската кампания „Коледа 2023“ стопли сърцата на 400 жители в общината

dobrovolci koleda soc slabi mladenova 2023.

Коледа дава доста възможности за дарения. Това е времето, в което отваряме сърцата си за добротворство. А то на свой ред е ангажиращ начин да помагаме на околните, да се постараем да вникнем в потребностите, желанията, с единствената цел да се възвисим над делника, трудните моменти, в които живеем, в опита си да не оставим сам някой в магичната нощ.

Дарителската кампания „Коледа 2023“ е една идея осъществена от Любка Младенова и Мария Кехайова. Тяхното добро дело успя да обедини 45 съграждани с различни професии, образование и социален статус от Пещера. Организации, училища, граждани и общественици дадоха своя дял за да се включат в инициативата на Любка и Мария.

Оказа се, че жеста не е просто дарителска кампания, а е акт на хуманност. Няма малка помощ, дарителството не се мери в количества, защото за всеки прегърнал идеята е обичаен начин на живот. 400 хранителни пакета получиха нуждаещи се от Пещера, Радилово и К. Димитриево, хора в неравностойно положение, самотни и пострадали.

За всеки човек получил помощ в „Коледа 2023“ имаше ръчно изработена картичка, дело на учениците от СУ „Св.Кл. Охридски“ и доброволец, който да достави грижливо подредените хранителни помощи на място. Пожеланията им целяха да  дадат стимул и вяра, че никой не е забравен, че всеки е важен, че е специален, обичан.

С трудните предизвикателства на живота можем да се справим. Повече от нужни са подобни дела и хора като Любка и Мария, единомислещи радетели и приятели на добрината. Хубаво е, че ги има, че са сред нас, че въпреки забързаното време, имат големи сърца, много човещина и са готови да ги дарят. А когато една благородна идея свързва добрите хора с добрите каузи, човешкото надделява, добрината се превръща във верую, а ние порастваме духом.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!