30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

На Щъркеловден Ники откри нов приятел и празнува ден на любовта и семейството

niki kakov koleda2023

Пещера. Сега, когато сме заделили за Коледни подаръци за близките си, можем да помислим как да проявим благотворителност по време на празниците. Всеки от нас намира стойностни проекти за да стане съпричастен на идеята да направим някой щастлив. Или поне да опитаме да се разбере, че никой не е сам тук.

Евелин Кушев е колекционер на картини. В комплекс Heat той е експонирал част от платната, които притежава. Те са дело както на известни художници, така и на деца, самоуки майстори или местни художници. Преди време решил да продаде три картини, нарисувани от Васил Величков. Намерението си обявил по време на самостоятелната изложба на Величков в началото на декември. Средствата Евелин  се зарекъл да дари на пещерско дете в нужда.

Детето е Николай Гъгов, който има нужда от нови операции и терапии. Ники е с диагноза детски аутизъм, интелектуален дефицит, моторна дисфракция. За подобряване на състоянието му са необходими серия от процедури – кислородотерапия, дълга рехабилитация и допълнителни посещения при терапевт, логопед за които семейството на детето не разполага с необходимите средства.

Днес, две от картините си имат нови собственици. А Евелин Кушев дари сумата от 1 000 лева на щастливата майка. 

Излишно е да пишем колко удовлетворен е Иво, както свойски го наричат пещерци, за благодарността на Катя и Ники не стигат думи…

Да се върнем в началото на добрата новина днес. …Сега, когато сме заделили за Коледни подаръци за близките си, можем да помислим как да проявим благотворителност по време на празниците… 

Все още някой добър човек може би не е открил каузата в която да се включи. Има още една от картините на Васил Величков наречена за дарение. Ти, който четеш тези редове и вече си убеден, че това е твоят избор… Направи добро. Още днес, още в тази минута. И стани част от надеждата, което крепи хората. Някой, някъде има нужда от твоята помощ. И не забравяй : чувството на удовлетворение е най-голямата награда, а и така ще задействаме и най-висшия принцип „Дай за да получиш“. 

Днес в семейството на Ники празнуват „Щъркелов ден“. Няма го в календара на народните празници. Така е именуван един щастлив момент в живота на сем. Гъгови. На 22 декември от 2015 година, този празник сплотява още повече семейстото. Тогава Ники получава нов дом, ново семейство и десетки приятели. Нека бъде честит, нека усеща топлина, обич, да има късмет и да изживее своето детство!


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!