06 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Безплатни учебници за всички ученици до 12. клас от догодина

Schoolboy sitting at the classroom and working hardly

Правителството одобри 79 131 905 лв. за осигуряване на безплатни учебници и учебни комплекти по общообразователните учебни предмети за всички ученици от осми до 12-и клас.

Те ще получават безвъзмездно и достъп до електронно четимите учебници. Ще бъдат осигурени и средства за учебници, учебни комплекти и за достъп до електронно четими учебници по учебните предмети: майчин език, религия и хореография за всички ученици от първи до 12-и клас, които изучават тези предмети, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Това ще се случи от учебната 2024/2025 година. 

Целта е по този начин да се даде равен достъп до образование на всички ученици и да се гарантира достъпът им до качествено училищно образование.

С друго решение на правителството от днес се отпускат допълнителни 2 212 542 лв. за подобряване на материално-техническата база на професионални гимназии в различни области на страната. Средствата ще помогнат за обновяването и модернизирането на регионалната образователна инфраструктура в България, което започна по Оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Одобреното от правителството допълнително финансиране ще позволи сградите и на тези гимназии да придобият нов облик, който ще допринесе за повишаване привлекателността и качеството на професионалното образование и обучение в страната.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!