15 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков8:25, 19 декември 20232min

Коледен концерт- спектакъл подариха на своите съграждани децата от ЦПЛР-ОДК

cplr odk koncert koleda.......................

Пещера. Възпитаниците на школите при ЦПЛР- ОДК- Пещера, излязоха на сцената на читалище „Развитие“ в голям Коледен концерт- спектакъл. Пред препълнената зала с родители, приятели, жители и гости на града, Децата представиха тематични коледни народни песни и пресъздадоха притчата за раждането на младенеца.

Снимка : peshteraprim

Изключително професионално от страна на музикалните ръководители, темата бе пренесена към демонстрация на наученото през годината от творците в центъра. Балет, спортни танци, народни песни и кръшни хора, изпълнени до съвършенство видяха зрителите на спектакъла.

Снимка : peshteraprim

С изключителен талант и режисьорски усет на преден план беше показан талантът на пещерските деца, чиято усмивка топлеше сърцата на малки и големи. На сцената се представиха  българските песни и танци, любовта към фолклора, мира и приятелските взаимоотношения.

Снимка : peshteraprim

Танцьори и певици влизаха в различни превъплъщения. Претворявани и преобразявани, показаха времена и нрави и тяхната съвременна интерпретация.  Изпълнителите пък станаха посланици на идеята да бъдем добри, почтени, мирни и щастливи.

Снимка : peshteraprim

На събитието присъстваха кметът на общината Йордан Младенов, председателят на Общински съвет – Пещера Васил Филев, Общински съветници, директори на училища, преподаватели и общественици.

Снимка : peshteraprim

Представителите на законодателната и изпълнителна власт в Пещера единодушно изказаха личното си възхищение от труда, професионализма и качеството на показаното от децата.

Снимка : peshteraprim

Младенов и Филев пожелаха здраве, детски усмивки и много радост. Те благодариха на екипа на ЦПЛР -ОДК за професионализма, грижата и всеотдайната обич към младото поколение на Пещера.

Снимка : peshteraprim

Младите творци  радват пещерци в делник и в празник. Очароват с богатството на българската култура. Предварителна подготовка за посещение на представление от този жанр, не изисква специална подготовка от страна на зрителя. Нужно е отворено сърце и усещане за стойност.

Снимка : peshteraprim

Почитания и поклон!

Снимка : peshteraprim

Коледния концерт-спектакъл бе заключителното културно събитие на центъра за 2023 г. Очакваме с нетърпение с какво ще ни изненадват през 2024 година.

Снимка : peshteraprim

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!