02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ще получаваме информация от електронното пациентско досие на децата си

e-info

Родителите вече ще могат да получават информация от електронното пациентско досие на децата си, предаде БТА.

Функционалността на Националната здравноинформационна система (НЗИС) е допълнена и родителите ще могат да получават информация и известия за здравното досие на детето си. Всички родители, притежаващи електронен подпис, имат достъп до е-досието на децата си през приложението е-здраве. Сигурността на медицинските данни е от изключително значение и данните ще бъдат достъпни само с електронен подпис. Информацията за детето съдържа прегледи, ваксини, издадени рецепти и др.

Електронното досие, което се поддържа на сайта на здравната каса, е само за здравноосигурени. В досието се вписват данни от лечебни заведения, които работят по договор със здравната каса, докато е-досието в НЗИС съдържа данни за всички граждани.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!