30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Малчуганите от ЦНСТ посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка

Winter holiday decorations

Пещера. На 14.12.2023г. малчуганите от ЦНСТ посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка. Техни гости бяха Йордан Младенов-кмет на община Пещера, Васил Филев-председател на Общински съвет, Гълъбина Карамитрева-зам. кмет на община Пещера, Галина Стоянова-секретар на община Пещера, Димитър Попов-директор на дирекция АСП-Пещера,  Невена Стефанова-началник на отдел „Закрила на детето“ град Пещера, Петя Младенова-експерт в отдел „Закрила на детето“,  Виктория Пенева, Маргарита Радева, Соня Бурова, Златка Златанова, Руса Каврошилова-ръководители на различни институции и услуги в града. Празничната проява уважиха и представители на ръководството на пенсионерския клуб- Пещера, представители на читалище „Зора“ село Радилово.

Специални гости на тържеството бяха и  Иван Миленков, Дани Шатерова от фондация  „Плюшено мече“, както и дългогодишните приятели и спонсори на децата-семейство Анатоли и Катя Белчеви .

Децата, облечени в народни носии, които ги правеха още по-красиви и подчертаваха благородството в сърцата им и блясъка от празника в очите им, както и миловидните им детски черти, бяха подготвили за своите гости много стихотворения,песни и танци. Специален поздрав към възпитаниците на ЦНСТ отправиха мажоретките при ОДК-ЦПРЛ, с художествен ръководител Ваня Александрова и директор Руса Каврошилова.  Мажоретките, децата от ЦНСТ и техни приятели и съученици, с които заедно учат в общинските училища в града, изпяха песента „Приятелство“ .

Оказа се, че при децата дойдоха двама дядо коледовци. „Дядо Коледа стажант“ им донесе мечтаните подаръци, осигурени от фондация „Плюшено мече“ и приятелите на ЦНСТ- Анатоли и Катя Белчеви. „Дядо Коледа титуляр“ пък зарадва малчуганите с подаръци, осигурени от членовете на клуба на пенсионера – Пещера. За всички гости децата от ЦНСТ собствено ръчно бяха подготвили вкусни сладки, тънко разточен тутманик и много положителни емоции.

Йордан Младенов поздрави децата и служителите, като каза : “ Уважаема госпожо Лулова, уважаеми работници, служители на ЦНСТ, гости, колеги. Радвам се, че съм гост на вашето тържество по случай Рождество Христово! На тези дни мисля, че всеки един от нас си пожелава нещо да се сбъдне. Мили деца, моят поздрав е към вас- пожелавайте си и мечтайте! Ние ще ви подкрепяме, заедно с вашите най-близки хора, които са до вас-госпожа Лулова, екипът, който го има в ЦНСТ, Общинска администрация. Не спирайте да мечтаете, защото мечтите се сбъдват! Светли Коледни празници на всички и дано всеки от вас да получи най-мечтания от него подарък!“

Наближават най- светлите християнски празници и в Център за настаняване от семеен тип за деца. Усеща се Коледния дух и Коледна емоция. Музикалната програма подготвена от децата е от сърце. Благодарим за подаръците. Всичко това подари много усмивки и положителни преживявания на децата. Сърдечно благодаря на г-н Младенов и ръководството на Общината за съдействието и подкрепата при предоставянето на социалните услуги, на своя екип за денонощните грижи, които се полагат за децата и на всички партньори и приятели за присъствието.“, каза директорът Аксения Лулова.

За старанието си малчуганите получиха лакомства и много подаръци. Нов ТВ приемник ще ги събира за да се веселят и гледат забавни предавания. Празненството продължи с много танци, песни и добро настроение.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!