29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Предлагат за продажба фалшиви бижута в Пазарджишко

bizhuta

Пазарджик. От полицията в Пазарджик предупреждават, че с наближаването на Коледните и новогодишните празници зачестяват  случаите на мними „закъсали на пътя“ чужденци , които предлагат фалшиви накити срещу пари.  

Само за последната седмица са направени три опита за измама.

Схемата е стара, но след  едногодишно затишие в момента е активирана и то по три важни локации – пътя Пазарджик-Пловдив,  Пазарджик-Лесичово и разклоните за Мало Конаре,  за Говедаре и Юнаците. 

Мнимите закъсали на пътя чужденци се представят за румънци, като автомобилът, с който се придвижват също е с румънска регистрация. Обяснението е, „че бензинът им е свършил и са им необходими пари, за да заредят“, като в замяна на това предлагат бижута, твърдейки, че са от 18-каратово злато. Сертификатът, който показват, също е фалшив.

Измамниците са мобилни и бързо сменят местата, на които причакват жертвите си.

От полицията предупреждават гражданите да не се пристъпва към подобен вид сделки и в случай, че попаднат на познатата измамна схема, веднага да сигнализират на тел 112.

С наближаването на празниците се отчита и увеличаване на джебчиите в централната част на Пазарджик.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!