15 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:56, 14 декември 20231min

Криминална хроника

Police

Пазарджик. Трима извършители на кражби са установени и задържани от служители на полицейски участък  „Изток“ в Пазарджик, съобщи говорителят на ОДМВР – Пазарджик Мирослав Стоянов.

Пазарджик.  В участъка се получили сигнали от двама собственици на жилища намиращи се на една и съща улица в пазарджишкия квартал „Изток“. В единия от случаите апаши проникнали в къща и откраднали тонколони, усилвател, аудио плеър, кафе машина, значително количество хранителни продукти и 10 чувала с дърва за огрев. Не след дълго извършителите навестили и дома на другия жалбоподател. Стопанинът на имота се простил с два ъглошлайфа, телевизор, стереоуредба, обзавеждане и домакинска посуда. Според първоначално събраните данни щетите нанесени от двете домови кражби се оценяват на близо 6000 лева. При извършените неотложни оперативно-издирвателни действия служителите от местния участък успели бързо да влязат в дирите на извършителите. Оказало се, че това са двама мъже на 34 и 27 години – жители на същия квартал.

Пазарджик. Полицаите получили и сигнал от бдителен гражданин за извършвана кражба на велосипед от улица „Рила“ в областния град. Автопатрул от участъка реагирал бързо и непосредствено след това бил задържан нейния автор, който бил 44-годишен мъж, живеещ на същата улица. По трите случая се водят две досъдебни и едно бързо производство.

Велинград. Млад мъж е задържан, след като управлявал автомобила си под въздействието на наркотици. Снощи на улица във Велинград автопатрул спрял за проверка „БМВ“, управлявано от 37-годишен жител на велинградското село Кандови. След направената проба с техническо средство се оказало, че шофьорът е зад волана под въздействието на наркотични вещества. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа, а возилото му е иззето.

Панагюрище Екипи от група „Криминална полиция“ при РУ-Панагюрище засекли двама мъже на една от улиците на средногорския град. Последвали проверки, като у един от тях служителите открили топче със суха зелена листна маса. След направен полеви наркотест се оказало, че съдържанието реагира положително на канабис. Действията на органите на реда не спрели до тук. Така в хода на работата в специално пригоден тайник в местност край града открили плик със същия по вид наркотично вещество. Общото количество на иззетата суха марихуана е 53 грама. 32-годишният и притежател от Панагюрище е задържан в ареста за срок от 24 часа, а спрямо него е образувано бързо производство.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!