29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Изложба преди Рождество откри Васил Величков

hudozhnik

Пещера. Изложба, в която има три картини за благотворителна продажба, откри в пещерската галерия „Проф. Веселин Стайков“  художникът Васил Величков. Живописните работи са обединени в цикъл  „70/100“ и са творби от колекцията на Евелин Кушев.

Картините могат да се видят до 09.12.23година. Откриването на 9-тата му самостоятелна изложба събра мнозина почитатели на неговото изкуство от различни възрасти.

Изложбата бе открита от Костадин Ненков, който е автор на книга за историята на развитието на изобразителното изкуство в Пещера.

Събитието уважи и кметът на община Пещера Йордан Младенов, който отправи лични поздрави към автора. „За мен художниците са нещо изключително интересно, харизматично, красиво, помагат ни да наследим творческия им дух, въплатен в тези платна“, коментира градоначалникът.

Припомняме, че на миналогодишната изложба на Величков градоначалникът обеща да осигури озвучителна техника в галерията, а това се случи преди повече от няколко месеца тази година.

Сред гостите уважили Васил Величков бяха негови колеги от клуб „Петър Стайков“, общественици и съграждани. Първата изява на художника е през 1975 г. с картината „Учителка „ на обща изложба на пещерските художници. През 2007 г. авторът е отличен с Годишна награда на Община Пещера, през 2009 г. получава Грамота по случай 40 -та годишнина на Клуб „Петър Стайков “.

Три от изложените картини в салона ще се продават с благотворителна цел за деца в неравностойно положение, стана ясно по време на откриването на изложбата, а за да ги видите лично трябва да я посетите.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!