25 февруари 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ректорът на УХТ обяви Иван Папазов за почетен професор

ivan papazov nagrada rektor

Пещера-Пловдив. На финала на ректорския си мандат в УХТ проф. Пламен Моллов обяви изпълнителния директор и председател на Съвета на директорите на „ВП Брандс интернешънъл АД“ Иван Папазов за Почетен професор на ВУЗ-а на тържествен Академичен съвет в зала „Хоризонт“.

Ректорът обяви, че решението е единодушното и е заради огромния принос в развитие на стратегическото партньорство между университета и компанията, производител на алкохол в Пещера и други градове. Проф. Пламен Моллов благодари за изключителното спомоществователство на „ВП-Брандс интернешънъл АД“, за приемът на студентите, които провеждат стажа си в компанията и за значителния брой назначени на работа дипломирали се в УХТ.

В прессъобщението на университета уточняват, че преди да връчи регалиите – знак и грамота „Почетен професор на УХТ“,  ректорът увери, че е щастлив, тъй като Иван Папазов е най-новият член на академичната общност в университета. Той припомнил на Академичен съвет, че благодарение на неговата дейност като член на Съвета на настоятелите на УХТ „ВП Брандс интернешънъл АД“ е бил платинен спонсор за честванията на 70-та годишнина на УХТ. Папазов има определяща роля при спомоществователството в годините, изразено не само във финансови дарения, а и в дарения на лабораторна апаратура.

„Много се вълнувам да получа това високо признание в 70-та годишнина на УХТ и, когато отбелязвам 25 г. от моята дейност“, каза Папазов. Той припомни, че в поделенията на „ВП-Брандс интернешънъл АД“ работят повече от 100 души, получили образованието си в УХТ, а през последните 17 години над 500 студенти са били на стаж в базите. Благодари на всички в УХТ, партнирали с фирмата и увери, че ползотворното сътрудничество ще продължи.

Предложението за удостояването на Иван Папазов с почетното звание е на катедрите „Технология на виното и пивото“ и „Икономика, предприемачество и управление“ в университета.

В мотивите си те изтъкват, че е член на УС на КРИБ и на УС на НЛВК. Той е успешен бизнес лидер с над 25 години опит в управлението, стратегическото създаване и развитие на най-големия производител на вина и високоалкохолни напитки в България.

 

 

 

Източник : https://podtepeto.com


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!