25 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Световен ден на недоносените деца

Над 15 млн бебета се раждат преждевременно всяка година (по данни от 2012 година), а само в европа те са около 500 000. Над 1 млн бебета умират всяка година в следствие на преждевременно раждане, поради усложнения. В България статистиката също е тревожна – над 6 хил бебета годишно се раждат твърде рано.

Това означава, че недоносените бебета представляват най-голямата група пациенти сред децата, а броят им продължава да нараства. Още по-тревожно е, че това се случва на фона на тенденцията към намаляване на общия брой раждания. Непрекъснато се увеличава и броят на недоносените с екстремно ниско тегло – под 1000 гр. Грижата за най-малките и крехки пациенти възлиза на повече от 26 милиарда евро годишно.

В България грижата за едно недоносено бебе може да достигне 1 000-2 000 лв на ден.

Основният проблем при грижите за недоносените деца е липсата на информираност на бъдещите майки, относно превантивните мерки, които трябва да вземат по време на бременността си .

Съпричастни сме към трудностите, през които преминават родителите на недоносените бебета, лутайки се в неизвестността.

Нека заедно се обединим около каузата за по-малко преждевременно родени деца !


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!