16 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

РЗИ Пазарджик се включва в инициативите на МЗ за седмица без тютюнев дим

cigara.

Пазарджик. За популяризиране на Международния ден без тютюнопушене Министерство на здравеопазването, съвместно със Сдружение „България без дим“ организират  инициативата: Национално предизвикателство „Да спечелим заедно! Един месец без никотин!“.

РЗИ Пазарджик се включва в инициативите на МЗ и обявява периода от 16.11.2023 до 24.11.2023 г. за „Седмица на Отворените врати за консултиране и отказване от тютюнопушенето“.

Всеки пушач, желаещ да се пребори с вредния навик, може да се консултира безплатно на телефон 034/437 – 247.

Употребата на цигари и наргиле се смята за водещата предотвратима причина за онкологични заболявания и смърт от тях.  Тютюнопушенето причинява над 12 вида злокачествени заболявания, сред които рак на устата, гърлото, хранопровода, пикочния мехур, бъбреците, шийката на матката, дебелото и правото черво.

Спирането на тютюнопушенето е едно от най-важните решения, които може да вземе човек в грижа за здравето си, за да намали опасността от рак, във всяка възраст.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!