12 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Каубойските ботуши : Хит №1 през студения сезон

botushi.

Навън захладня, валежите започнаха и всички зазимихме чехлите и сандалите. Есенно-зимната мода при обувките се променя с още по-бързи темпове от тази при дрехите. Тази година тенденциите са изненадващи и за пореден път ни завръщат в миналото.

Хит №1 през студения сезон ще бъдат каубойските ботуши

Примата на родната естрада Лили Иванова, която се слави с пословичния си афинитет към модата, първа вкара тенденцията у нас. Те са универсални и могат преспокойно да се комбинират с всякакви връхни дрехи от зимния гардероб – от шлифери, през кожени якета, та чак до палта с косъм. С тези ботуши можете да носите дънки, рокли или дори плисирани поли с дебели пуловери. Дръзките дами могат да ги носят с класически костюм с панталон. Ботушите над коляното тип чизми също ще продължат да са актуални и ще се съчетават добре с по-къси поли, кожени панталони и рокли. Чизмите могат да се носят дори върху доста широки панталони. Но такива над коляното, плътно прилепнали по крака, дизайнерите съветват да се носят с трикотажна рокля или уголемена горна дреха. Островърхите обувки в стила на 80-те и любимите на французойките балеринки също ще са предпочитана тенденция на пазара за дамските боти, особено тези със заострени върхове и в най-смелите цветове – от яркоалено до златисто.

На мода се връщат също така тежките боти и масивните мокасини. Кубинките във военен стил са фаворити на модните дизайнери. Популярността на кубинките се дължи на тяхното удобство.

Благодарение на доброто фиксиране на глезенната става краката в тях не се уморяват дори след дълга разходка и активен ден. Модните версии могат да се различават по височина или да бъдат изработени от кожа с различни текстури, допълнени с дребни детайли или украсени с козина. Наред с кубинките този сезон дизайнерите популяризират масивните боти в стил „байкър“ с най-различни катарами и грайферна подметка. Кожените модели могат да се носят целогодишно и да се съчетават с всичко – от ефирни рокли до минималистични ансамбли с вълнени палта и спортни комплекти или анцузи. Добре познатите ни обувки „Челси“ също ще продължават да триумфират по бутиците и по улиците. Тяхната популярност се дължи не само на практичността, но и на тяхната универсалност по отношение на комбинацията с други елементи от гардероба. Те се вписват във всеки стил – от класически до по-младежки.

През настоящия есенно-зимен сезон обувките на висок ток няма да бъдат съвсем актуални.

Ако все пак държите да носите такива, заложете на модели с дебел ток. Есенните обувки с масивен ток са препратка към модата от 70-те години на миналия век.

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://retro.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!