20 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Църквата чества днес Събор на св. архангел Михаил

curkva

Един от най-тачените есенни неподвижни християнски празници е Архангеловден, посветен на свети Архангел Михаил и архангелите Гавриил, Рафаил, Уриил, Салатиил, Йехудиил и Варахиил.

В храмовете, изображението на св. Архангел Михаил, с копие в ръка, тъпчещ дявола с краката си, заема централно място, наред с иконите на Иисус Христос, Божията майка и Йоан Кръстител. Светецът символизира тържеството на доброто, светлината и справедливостта.

Според българските народни вярвания Архангел Михаил е един от братята светци-юнаци, на когото при подялбата на света се паднали мъртвите души. Той взима душата на умиращия, подавайки му обикновено ябълка (китка).


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!