05 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Пещерски културни дейци са наградени с грамоти „Златен век“

gramota chitalishte

Пещера-София. С награди „Златен век“ министърът на културата Кръстю Кръстев награди  50 творци по повод Деня на народните будители. На церемонията в галерия „Средец“ в София присъстваха по-голяма част от наградените личности от сферата на културата, науката и изкуството, съобщи Фаня Иванова-председател на пещерското читалище..

Фаня Иванова

С Грамота за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност и по повод по повод 1 ноември – Ден на народните будители се отличават Павел Николов Куцев, Елена Благоева Баренска, Мария Костадинова Златкова, Творчески колектив на Народно читалище „Развитие – 1873“- Пещера и Творчески колектив на Читалищната библиотека към Народно читалище „Развитие – 1873“ – Пещера.

Павел Николов Куцев е читалищен деятел и художествен ръководител на фолклорни певчески формации – носители на лауреатски звания и златни медали в множество национални и международни конкурси и фестивали.

Елена Благоева Баренска е читалищен деятел и художествен ръководител на танцови състави.

Мария Златкова

Мария Костадинова Златкова е читалищен деятел, секретар на НЧ „Развитие-1873“ – гр. Пещера.

Творчески колектив на Народно читалище „Развитие – 1873“- Пещера е отличенпо случай 150-годишния му юбилей.

Творчески колектив на Читалищната библиотека към Народно читалище „Развитие – 1873“ – Пещера –е отличенпо повод 130 години от създаването на културната институция в града..


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!