21 февруари 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Хелоуин – нощта в навечерието на Деня на Вси Светии

helouin.

Хелоуин е празник, който се провежда на 31 октомври.

Началото си Хелоуин води от келтския езически ритуал Сауин – фестивал на плодородието и новогодишен празник, празнуван в края на октомври.

Децата носят шеговити маски, макар и обикновено изобразяващи разни зловещи фигури, като вещици и караконджули или възприемани повече като магически, приключенски и екстравагантни костюми и маскировки, но също носещи известен страховито-смешен заряд, супер-герои или симпатични животни, обикалят, често в ръка с тиквени фенери, насам-натам и искат бонбони и сладки, предупреждавайки, че ако не ги получат, ще „изиграят номер“ на неотзивчивите, с идеята да получат нещо вкусно, дори и ако човекът не е уплашен от възможността да сторят някоя беля.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!